Doorgaan naar hoofdcontent

Minipizza van courgette




en jawel, nog meer courgette :) deze keer een lekker klein hapje, simpel te maken en snel klaar!

Wat je nodig hebt :


  • courgette (ik heb 10 plakjes gemaakt)
  • blikje tomatenblokjes op sap
  • een beetje italiaanse dipper
  • teentje knoflook
  • kleine stukjes mozzarella
  • oven en grillplaat
  • olijfolie om te grillen

    Wat je gaat doen :

    Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de grillplaat.
    De courgette in plakken snijden, niet te dun, ze gaan krimpen op de grillplaat.
    Tomatenblokjes in een zeef goed laten uitlekken, teentje knoflook fijn hakken en dit samen met de italiaanse dipper aan de tomatenblokjes toevoegen. Je kunt natuurlijk ook zelf tomatenblokjes snijden maar gemak dient de mens en dit blikje stond nog in de kast.
    De plakjes courgette aan beide kanten een beetje insmeren met olijfolie en heel kort grillen zodat er mooie strepen op komen te staan, dan op een bakplaat met bakpapier zetten en over alle plakjes een beetje tomatenmengsel verdelen, dan nog een stukje mozzarella eroverheen en dit plaats je ongeveer 5 minuten in de oven, even in de gaten houden, wanneer de mozzarella smelt is het klaar.
    Haal uit de oven en dan....eet smakelijk!

    Dit recept is afkomstig van :deze italiaanse site, zo ontzettend leuk dat ik hier terecht ben gekomen, heel veel inspiratie!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

    American Cheesecake

    Dit recept is echt de moeite waard! Hoewel, echt veel moeite om hem te maken is het niet. Ingrediƫnten 1 pak bastognekoeken 200 gram boter 300 gram witte basterdsuiker 2 1/2 zakje vanillesuiker 1 ei 4 eierdooiers 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 1 kilo magere kwark 1/2 citroen (sap ervan) Bereiden Verwarm de oven voor op 170 graden. Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel. Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minute...