Uitgangspunt was een recept voor crema di limoncello te gaan lezen en maken, daarvoor had ik eerder deze week een link gekregen van een Italiaan naar een website vol met recepten en hier ben ik verdwaald.....en heel veel lekkernijen tegengekomen. Daarvan heb ik er vanmorgen eentje geprobeerd en dit was meteen onze lunch. Het recept voor crema di limoncello laat nog even op zich wachten ;)maar intussen hebben we heerlijk gegeten van deze muffins!
Wat je nodig hebt voor 12 muffins :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en doe de vormpjes in je muffinblik.
Klop de eieren los met de melk en voeg daarna de zonnebloemolie toe. Als het mengsel mooi egaal is voeg je hier de ricotta en de parmezaanse kaas aan toe,dit ook weer goed mixen en als laatste voeg je de gist toe. dit nog heel even mixen en dan de bloem door een zeef halen en dit door het mengsel heen spatelen. Zet even apart.
De uiteinden van de courgette afsnijden en dan met een kaasschaaf 12 reepjes snijden die je later als een cirkel in de vormpjes doet. De rest van de courgette snijd je dan in kleine stukjes. Een beetje olijfolie in een koekepan verhitten en hierin de courgette bakken, peper en zout naar smaak toevoegen ( mag best veel peper in...)
Nadat de courgette een aantal minuten heeft gebakken spatel je deze door het deeg.
De reepjes die je eerder hebt gesneden doe je in een cirkel in het vormpje van de muffin, afhankelijk van de lengte en de hoogte van je reepje misschien hier en daar nog wat bijsnijden, als ze in een cirkel in het vormpje zitten, langs de buitenkant met een beetje overlapping is het goed. Deze reepjes zie je straks terug aan de onderkant van de muffin. dan het deeg in een spuitzak scheppen en over de vormpjes verdelen,tot een klein stukje over de rand van je courgettereepje, als laatste druk je dan nog zachtjes een cherrytomaatje in het midden en dan zet je ze in het midden van de oven, ik heb ze eerst 20 minuten gebakken op 180 graden en daarna nog 10 minuten op 160 graden.
Als ze mooi gekleurd zijn haal je ze uit de oven en laat ze nog even een half uurtje afkoelen en dan...eet smakelijk!
Wij vonden ze lauwwarm tot koud het lekkerst!
De website waar dit recept vandaan komt vind je hier
Ziet er heel erg lekker uit en een schitterende foto!
BeantwoordenVerwijderenDank je wel Caroline, het kostte geloof ik 72 pogingen voordat het er zo op stond :)maar ben ook blij met het resultaat en ze waren lekker!
Verwijderen