Doorgaan naar hoofdcontent

Lasagne met paprika en paddestoelen




Lasagne met paprika en paddestoelen
Lasagne met paprika en paddestoelen
Drie kleuren paprika,zwammetjes en kastanjechampignons, de hoofdingrediƫnten van deze heerlijke lasagne!
In de koelkast lagen nog 2 bakjes paddestoelen voor pasta, die had ik meegenomen bij albert heijn omdat ze erg lekker zijn, een doel had ik er alleen nog niet voor verzonnen maar altijd makkelijk als je na je werk geen zin meer hebt om veel moeite te doen, even bakken en pasta erbij koken en klaar. Gisteren had ik wel veel zin om te koken en bedacht er deze lasagne van, het was heerlijk en we hadden ons bord echt zo leeg en de 2e ook :) Dus of dit nou een hoeveelheid is voor 2 of 4 personen kan ik niet echt vertellen, wel dat wij als het lekker is best grote eters zijn.
Wat je nodig hebt:


  • 400 gram paddestoelen (2x bakje van ah paddestoelen voor pasta)

  • oranje paprika

  • groene paprika

  • rode puntpaprika

  • 40 gram boter

  • 40 gram bloem

  • 500 ml melk

  • nootmuskaat

  • peper en zout

  • 9 lasagnebladen

  • 1 groentebouillonblokje

  • 2 plakken belegen kaas

  • geraspte jonge kaas

  • ovenschaal

    Wat je gaat doen :

    Ik heb als eerste een pan op het vuur gezet om de lasagnebladen even voor te koken, normaal doe ik dat niet maar omdat de zwammetjes zo teer zijn, dacht ik dat een kortere oventijd misschien beter zou zijn, de bladen hoefde niet voorgekookt te worden maar ik heb ze, in porties van 3, 6 minuten laten koken.
    De paprika's in kleine stukjes snijden en de kastanjechampignons in plakjes. Deze in een koekepan met wat olijfolie een minuut of 10 bakken, peper en zout naar smaak toevoegen. De zwammetjes doe je erbij als je de pan van het vuur haalt na die tien minuten.
    Oven voorverwarmen op 180 graden.
    Voor de saus doe je 40 gram boter in een pan op een middelmatig vuur, als deze is gesmolten doe je de bloem erbij en roert dit goed door, het mengsel even laten koken terwijl je het door blijft roeren en dan een scheutje melk erbij, vervolgens blijven roeren tot alles goed vermengd is en dan weer een scheutje melk erbij, dit blijf je herhalen tot alle melk op is en je een mooie gladde saus hebt. Verkruimel hier een bouillonblokje door en voeg nootmuskaat naar smaak toe.Het sausje op een laag vuurtje laten koken, af en toe roeren en langzaam laten indikken, af en toe even proeven en kijken of er nog iets toegevoegd moet worden. Ik heb er heel wat nootmuskaat doorheen geraspt.
    Dan een ovenschaal een beetje invetten en het laagjes bouwen kan beginnen. Eerst wat groente, dan wat saus en dan de lasagnebladen, na de eerste laag heb ik de 2 plakken kaas op de bladen gelegd, dan weer groente, saus en bladen, in totaal heb ik drie lagen gemaakt en eindigde met saus en daaroverheen heb ik nog wat jonge geraspte kaas gedaan, dit alles heb ik 20 minuten in het midden van de oven gebakken, als je het uit de oven haalt, even een paar minuten laten staan en dan.....eet smakelijk!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Amandel-griesmeelpap

    Hoe kouder het buiten is, hoe meer zin ik heb om lekker oud-hollands te koken! Vanavond heb ik hutspot gegeten en als toetje heb ik ouderwets griesmeelpap gemaakt, maar dan met amandelen, net ietsjes anders. Dit heb je nodig: 40 gram amandelen 80 gram griesmeel 2 zakjes vanillesuiker 50 gram suiker 1 liter melk handje gewassen (blanke) rozijnen klein scheutje amandelaroma Hak de amandelen in een hakmolentje fijn. Roer de griesmeel en suiker door de amandelen. Breng de melk in een pan aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat je melk overkookt. Als de melk kookt het vuur laagzetten en al roerend het griesmeel-suikermengsel erdoor roeren en de rozijnen en amandelaroma naar smaak toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur al roerend indikken. Zowel warm als koud lekker. TIP: als je meer van pudding houdt neem je 100 gram griesmeel ipv 80 gram en laat je het geheel nog 3 uur in de koelkast opstijven.

    Ovenschotel spruitjes

    Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

    Gedroogde vijgen in rode wijn met kaneel & vanille

    Vanmorgen zag ik gedroogde vijgen liggen in de winkel, ik eet bijna nooit vijgen en heb er dus ook nog nooit iets mee gedaan. Toen ik een hap nam werd ik niet echt blij van de smaak, er moest nog wel iets mee gebeuren vond ik. Ik ben tot een bereiding gekomen waarmee je 2 kanten op kunt, de eerste is koken in de rode wijn, heel simpel en lekker!Voor mij doet dit denken aan herfst! Wat je nodig hebt: gedroogde vijgen volle,stevige rode wijn 2 kaneelstokjes 1 vanillestokje 2 eetlepels lavendelhoning Wat je gaat doen : Neem een pan en zet hierin de vijgen onder de wijn, voeg de kaneelstokjes toe. Het vanillestokje in de lengte opensnijden, merg eruit halen en toevoegen en het stokje kan er ook nog bij. Dan 2 eetlepels honing toevoegen en alles aan de kook brengen. Als de wijn kookt het gas lager zetten en ongeveer 2 uurtjes zachtjes laten doorkoken. Zo makkelijk is het, ze zijn heerlijk geworden. Je kunt er natuurlijk nog voor kiezen om de rode wijn met maizena te bind...