Een lekkere lunch voor 2 personen, simpel een dag eerder al te maken, en heel veel werk is het niet. Vooral rijk gevuld, je kunt dus iets meer quinoa nemen als je dat lekker vindt.
Wat je nodig hebt :
Wat je gaat doen :
Spoel de quinoa af en doe het samen met 150 ml water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken, al het vocht verdwijnt, dan nog even 10 minuten laten staan met een deksel op de pan.
Snij ondertussen de paprika en bleekselderij in reepjes, de olijven hak je in stukjes en de cherrytomaatjes halveer je twee keer.Hak een beetje peterselie en voeg dan alles bij de quinoa. Zo simpel is het! Ik heb het laten afkoelen en de volgende dag weer even doorgeroerd en als lunch geserveerd. Eet smakelijk!
Voor meer quinoa ideeƫn kijk je hier
Voor meer saladerecepten kijk je hier
Heel leuk en beslist lekker... voor nog meer smaak, bite en kleur kan men ook een mix van witte en rode quinoa gebruiken. In de winter varieer ik ook met rode quinoa, rauwe witlof, frisse appel, sinaasappel etc. Quinoa wordt 'hot' in 2013, maar is 'cool' ook lekker!
BeantwoordenVerwijderenHallo Christian, bedankt voor je reactie, ik begin het pas net te ontdekken, quinoa maar ben nu al een fan! rode quinoa ga ik zeker naar op zoek! groet Yvonne
BeantwoordenVerwijderen2013 is het internationale jaar van de quinoa
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.nullammicrowaveum.com/2013/01/01/2013-het-internationale-jaar-van-quinoa/