Ik merk dat ik de laatste tijd steeds vergeet om een stukje fruit te eten overdag, maar ik haal wel steeds fruit in huis. Zonde om weg te gooien, dus kook ik de laatste tijd vaak met fruit. Hier wat recepten.
Voor 1 grote quiche, of 4 miniquiches:
- 250 gram kastanje champignons
- een halve flespompoen
- 6 tot 8 plakjes ontdooide (roomboter)bladerdeeg
- 100 gram walnoten
- 2 rijpe peren
- 4 eieren
- 150 ml slagroom
- 200 gram brie
- 2 eetlepels bloem
- boter of olie om in te bakken
- zout en peper
Maak de kastanje champignons schoon, snijd ze in vieren en bak ze in de boter of olie gaar. Maak ze op smaak met wat zout en peper.
Schil de peren, haal het klokhuisje eruit en snijd ze in stukken (niet te klein). Doe ze met de bloem in een kom en zorg dat ze helemaal bedekt zijn, om te voorkomen dat de quiche te vochtig wordt.
Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd hem in blokjes.
Meng de champignons, pompoen, peer en walnoten door elkaar
Bekleed de bakvorm(pjes) met bladerdeeg. Meng de champignons, pompoen, peer en walnoten door elkaar en vul de bladerdeegbodem(pjes) hiermee.
Klop de eieren los met de slagroom en giet dit in de vorm(pjes). Snijd de brie in blokjes (of repen) en dek hier de quiche mee af.
Bak de quiche 50 minuten op 180-200 graden in een voorverwarmde oven.
Zowel lekker als hoofdgerecht, als als bijgerecht.
Voor 1 grote quiche, of 4 miniquiches:
- 250 gram kastanje champignons
- een halve flespompoen
- 6 tot 8 plakjes ontdooide (roomboter)bladerdeeg
- 100 gram walnoten
- 2 rijpe peren
- 4 eieren
- 150 ml slagroom
- 200 gram brie
- 2 eetlepels bloem
- boter of olie om in te bakken
- zout en peper
Maak de kastanje champignons schoon, snijd ze in vieren en bak ze in de boter of olie gaar. Maak ze op smaak met wat zout en peper.
Schil de peren, haal het klokhuisje eruit en snijd ze in stukken (niet te klein). Doe ze met de bloem in een kom en zorg dat ze helemaal bedekt zijn, om te voorkomen dat de quiche te vochtig wordt.
Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd hem in blokjes.
Meng de champignons, pompoen, peer en walnoten door elkaar
Bekleed de bakvorm(pjes) met bladerdeeg. Meng de champignons, pompoen, peer en walnoten door elkaar en vul de bladerdeegbodem(pjes) hiermee.
Klop de eieren los met de slagroom en giet dit in de vorm(pjes). Snijd de brie in blokjes (of repen) en dek hier de quiche mee af.
Bak de quiche 50 minuten op 180-200 graden in een voorverwarmde oven.
Zowel lekker als hoofdgerecht, als als bijgerecht.
Wat een heerlijk recept. Deze zal ik binnenkort ook eens maken.
BeantwoordenVerwijderen