Aparte smaken bij elkaar, ik vond het erg lekker!
Wat je nodig hebt voor 3 personen :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 225 graden (hetelucht)
Zet een pan water op het vuur en kook hierin de gekleurde penen een minuut of 5 (afhankelijk van hoe dik je de plakjes snijdt, ze moeten beetgaar zijn)
Snijd dan de witlof in plakjes ( het bittere hart heb ik erin laten zitten)Verwarm in een koekepan wat olijfolie en bak hierin de witlof even kort aan, strooi hier een eetlepel bruine suiker overheen en laat nog even bakken, haal dan van het vuur.
Bekleed je bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes blader op, een beetje over elkaar heen zodat er geen gleuven tussen zitten. Prik dan met de vork wat gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat in de oven en laat het deeg 5 minuten voorbakken.
Roer de mosterd met de creme fraiche doorelkaar.
Snijd de brie in plakjes.
Haal de bakplaat uit de oven, smeer het deeg in met de creme fraiche en mosterd, hieroverheen verdeel je de gebakken witlof, dan verdeel je de plakjes penen en als laatste de stukjes brie.
Plaats het geheel weer terug in de oven en laat het nog een minuut of 15-20 in de oven bakken, haal je plaattaart er dan uit......verdeel hem over de borden en dan....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten