Doorgaan naar hoofdcontent

Crunchy quinoa in puntpaprika



Crunchy quinoa in puntpaprika
Crunchy quinoa in puntpaprika
Mijn hoofdgerecht met quinoa! Ik heb er lang over nagedacht wat ik dan wilde maken,vandaag heb ik dat gedaan,niet te moeilijk, ik hou van simpel helemaal door de weeks na een dag werken. Eerder heb ik al gezegd dat ik quinoa heel erg veelzijdig vind en nu weet ik het zeker,je kunt er de hele dag lekker mee eten :) of het nou je ontbijt of lunch of diner is.
Ik heb de quinoa gekookt en daarna in de paprika in de oven gedaan, dan wordt de bovenste quinoa een beetje crunchy, ik vond dat wel lekker, je kunt natuurlijk ook de paprika al eerder in de oven doen en de vulling de laatste 10 minuten toevoegen, dan warmt het alleen nog even door. Ik twijfelde of het genoeg zou zijn maar voor mij was dat wel zo en anders neem je er gewoon 2!
Wat je nodig hebt voor 1 gevulde puntpaprika


  • 1 puntpaprika

  • 25 gram quinoa

  • 50 ml water

  • 20 gram feta

  • 1 ei

  • 1/2 dessertlepel ras el hanout

    Wat je gaat doen :

    De quinoa afspoelen en samen met het water zachtjes aan de kook brengen, op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten laten koken tot al het vocht is opgenomen. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
    Snij boven de helft de paprika in de lengte door, het kapje heel fijn snijden en eventuele zaadjes uit de andere helft verwijderen. Kluts een eitje en bak deze, dan ook in hele fijne stukjes snijden, ook de feta even fijn snijden. Als de quinoa klaar is voeg je de ras el hanout toe en laat het nog even tien minuten staan. Dan roer je het ei, de feta en de gesneden paprika door de quinoa heen. In een ovenschaal een beetje olijfolie op de bodem doen, daar de paprika op zetten en deze vullen. Dan een minuut of 20 in de oven. Serveer meteen en eet smakelijk!
    Je kunt ook de quinoa de laatste tien minuten toevoegen aan de paprika, dan denk ik niet dat ie crunchy gaat worden. De ras el hanout is een richtlijn, gewoon even proeven en dan bepalen of je nog meer wilt gebruiken.
    Ik heb het geserveerd met komkommer en griekse yoghurt. Twee stukjes van een komkommer afgesneden en die uitgehold met een appelboor, dan de zaadjes met een beetje yoghurt vermengen en die in de komkommer scheppen.
    Eet smakelijk!

    Voor meer quinoa ideeƫn kijk je hier


  • Reacties

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden. De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps). Voor 3 a 4 potten heb je nodig: - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info) - 500 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 appel, geraspt - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt - 2 eetlepels gembersiroop - 2 volle theelepels kaneelpoeder - scheutje limoensap Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken. Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten. Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken. Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker! Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer! Wat je nodig hebt voor 4 personen : 3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken bloem om te bestuiven 4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout plantaardige olie 200 gram stevige mozzarella in blokjes 5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas enkele blaadjes basilicum saus : 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 500 gram pomodori uit blik enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd snuf...

    Zucchini fritti / gefrituurde courgette

    Een overheerlijke snack uit twee gulzige Italianen, eenvoudig te maken en o zo lekker! Wat je nodig hebt : 1 courgette 2 eieren 2 eetlepels bloem olijfolie om te frituren peper en zout Wat je gaat doen : De beide uiteinden van de courgette afsnijden en door de lengte doorsnijden, dan de 2 helften weer door de lengte doorsnijden en de kern en pitjes eruit snijden. Dan nog een keer door de lengte halveren (zodat je 8 lange repen overhoudt) Ik heb deze 8 lengtes weer in 3-en gesneden, volgens het recept in het boek moeten het smalle lucifers zijn van ongeveer 5 centimeter. Zet een diepe pan op het vuur en verhit hierin de olie. Intussen de eieren met de bloem loskloppen. Als de olie begint te walmen is deze op temperatuur. Haal dan een handvol courgette door het beslag en frituur deze 4 tot 5 minuten, met een vork of lepel kun je ze uitelkaar halen als dat nodig is. Haal ze uit de pan en laat even uitlekker op keukenpapier.Bestrooi met peper en zout ...