Doorgaan naar hoofdcontent

Crunchy quinoa in puntpaprika



Crunchy quinoa in puntpaprika
Crunchy quinoa in puntpaprika
Mijn hoofdgerecht met quinoa! Ik heb er lang over nagedacht wat ik dan wilde maken,vandaag heb ik dat gedaan,niet te moeilijk, ik hou van simpel helemaal door de weeks na een dag werken. Eerder heb ik al gezegd dat ik quinoa heel erg veelzijdig vind en nu weet ik het zeker,je kunt er de hele dag lekker mee eten :) of het nou je ontbijt of lunch of diner is.
Ik heb de quinoa gekookt en daarna in de paprika in de oven gedaan, dan wordt de bovenste quinoa een beetje crunchy, ik vond dat wel lekker, je kunt natuurlijk ook de paprika al eerder in de oven doen en de vulling de laatste 10 minuten toevoegen, dan warmt het alleen nog even door. Ik twijfelde of het genoeg zou zijn maar voor mij was dat wel zo en anders neem je er gewoon 2!
Wat je nodig hebt voor 1 gevulde puntpaprika


  • 1 puntpaprika

  • 25 gram quinoa

  • 50 ml water

  • 20 gram feta

  • 1 ei

  • 1/2 dessertlepel ras el hanout

    Wat je gaat doen :

    De quinoa afspoelen en samen met het water zachtjes aan de kook brengen, op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuten laten koken tot al het vocht is opgenomen. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
    Snij boven de helft de paprika in de lengte door, het kapje heel fijn snijden en eventuele zaadjes uit de andere helft verwijderen. Kluts een eitje en bak deze, dan ook in hele fijne stukjes snijden, ook de feta even fijn snijden. Als de quinoa klaar is voeg je de ras el hanout toe en laat het nog even tien minuten staan. Dan roer je het ei, de feta en de gesneden paprika door de quinoa heen. In een ovenschaal een beetje olijfolie op de bodem doen, daar de paprika op zetten en deze vullen. Dan een minuut of 20 in de oven. Serveer meteen en eet smakelijk!
    Je kunt ook de quinoa de laatste tien minuten toevoegen aan de paprika, dan denk ik niet dat ie crunchy gaat worden. De ras el hanout is een richtlijn, gewoon even proeven en dan bepalen of je nog meer wilt gebruiken.
    Ik heb het geserveerd met komkommer en griekse yoghurt. Twee stukjes van een komkommer afgesneden en die uitgehold met een appelboor, dan de zaadjes met een beetje yoghurt vermengen en die in de komkommer scheppen.
    Eet smakelijk!

    Voor meer quinoa ideeƫn kijk je hier


  • Reacties

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Romige pasta met munt & knoflook

    Romige pasta met munt & knoflook Groente & co, snel op tafel, heet het boekje waar dit recept uitkomt, wel een beetje aangepast maar het is een simpel en lekker gerecht, de munt vind ik verrassend. Ik heb er twee tenen knoflook in gedaan en voor de niet zo knoflookliefhebber is misschien een half tot een teentje ook wel genoeg. Het is niet ingewikkeld om te maken, dus als je een keer haast hebt is dit ideaal. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 400 gram pasta 100 gram ricotta 100 gram room ( ik heb kookroom light gebruikt) 1-2 tenen knoflook 4 takjes munt (alleen de bladen)+ extra voor garnering pecorino Wat je gaat doen : Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, pers de knoflook en hak de blaadjes munt klein, neem een schaal en vermeng hierin de room en de ricotta, roer ook de knoflook en munt hierdoorheen. Als de pasta klaar is giet je deze af en doe je het weer terug in de pan. Roer de saus erdoorheen, verdeel de pasta over de borden en rasp hi