215 gr gehakte dadels (zonder pit)
1 kopje espresso (of een lepeltje oploskoffie)
ong 2,5 dl water
110 gram margarine
75 gram bruine suiker
50 ml honing
2 eieren
115 gram pure chocola
230 gram bloem (gezeefd)
2 1/4 theelepel bakpoeder
100 tot 150 gram grof gehakte pecannoten
Giet de espresso in een pannetje en vul met water aan tot 2,5 dl (of roer de oploskoffie door 2,5 dl water). Voeg de dadels toe en verhit dit al roerend tot de dadels zacht zijn en de vloeistog hebben opgenomen.
Prak de dadels met een vork tot een soort jam. Smelt de chocola in de magnetron (ong 1 minuut op volvermogen, dan goed roeren en de rest smelt vanzelf). Klop de margarine, suiker en honing tot het mangsel licht en luchtig is. Klop er 1 ei door. Als het ei helemaal door het mengsel is geroerd voeg je het 2de ei toe. Roer tot slot de iets afgekoelde gesmolte chocola erdoor, roer gelijk om te voorkomen dat het al ei stolt.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven ong 165-170 graden).
Meng de bloem, het bakpoeder en de noten goed door het dadelmengsel en roer er vervolgens het chocolade mengsel erdoor. Schep het mengsel in een ingevette tulband vorm en bak de taart in 45 - 50 minuten gaar (controleer met een pin of de binnenkant droog is).
Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een rooster. Zowel warm als koud lekker!
1 kopje espresso (of een lepeltje oploskoffie)
ong 2,5 dl water
110 gram margarine
75 gram bruine suiker
50 ml honing
2 eieren
115 gram pure chocola
230 gram bloem (gezeefd)
2 1/4 theelepel bakpoeder
100 tot 150 gram grof gehakte pecannoten
Giet de espresso in een pannetje en vul met water aan tot 2,5 dl (of roer de oploskoffie door 2,5 dl water). Voeg de dadels toe en verhit dit al roerend tot de dadels zacht zijn en de vloeistog hebben opgenomen.
Prak de dadels met een vork tot een soort jam. Smelt de chocola in de magnetron (ong 1 minuut op volvermogen, dan goed roeren en de rest smelt vanzelf). Klop de margarine, suiker en honing tot het mangsel licht en luchtig is. Klop er 1 ei door. Als het ei helemaal door het mengsel is geroerd voeg je het 2de ei toe. Roer tot slot de iets afgekoelde gesmolte chocola erdoor, roer gelijk om te voorkomen dat het al ei stolt.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven ong 165-170 graden).
Meng de bloem, het bakpoeder en de noten goed door het dadelmengsel en roer er vervolgens het chocolade mengsel erdoor. Schep het mengsel in een ingevette tulband vorm en bak de taart in 45 - 50 minuten gaar (controleer met een pin of de binnenkant droog is).
Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een rooster. Zowel warm als koud lekker!
:), ik denk dat ik de afgelopen dagen heel veel inspiratie heb opgedaan voor een uitgebreid ontbijt in het weekend, deze taart, de muffins...;)
BeantwoordenVerwijderen