Doorgaan naar hoofdcontent

Noedels met chilipepers en cashewnoten




Noedels met chilipepers en cashewnoten
Noedels met chilipepers en cashewnoten


In het kader van koken uit kookboeken zijn we nu begonnen in vegetarische gerechten van Kitchen Classics, afgelopen weekend heb ik er allerlei plakkertjes in gedaan en vandaag zijn we van start gegaan met Noedels met chilipepers en cashewnoten, het is zeker voor herhaling vatbaar! Er gaan 3 pepers in (wij zonder de zaadjes) en dat leek me erg pittig maar dat viel reuze mee! We hebben heerlijk gegeten, zo heerlijk dat wij met zijn 2-en het recept van 4 personen hebben gegeten :)
Wat je nodig hebt :


  • 200 gram noedels

  • 3 rode chilipepers

  • 2 stengels bleekselderij

  • 2 theelepels chiliolie

  • 60 ml olie

  • 75 gram geroosterde cashewnoten

  • 2 eetlepels gehakte lenteuitjes

  • 225 gram hele babymaiskolfjes uit blik

  • 100 gram taugĆ©

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

    Wat je gaat doen :

    Hak de noedels grof en doe ze in een grote pan met kokend water en kook ze beetgaar, giet ze af.
    Snijd de chilipepers in repen. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de bleekselderij in schuine stukjes.

    Verhit alle olie in een wok of koekepan, voeg de chilipepers toe en bak ze op middelhoog vuur 1 minuut. Voeg de cashewnoten toe en roerbak ze in 1 minuut goudbruin.

    Voeg de paprika, bleekselderij, lente-ui, maiskolfjes en taugƩ toe en bak het geheel op middelhoog vuur in 3 minuten gaar.

    Roer de noedels, sojasaus en zoete chilisaus erdoor. Schep alles om tot de noedels heet en de ingrediƫnten gemengd zijn. Serveer het gerecht meteen.

    In het recept staat wel aangegeven dat de zaadjes uit de paprika gehaald moeten worden maar er staat niks over de pepers, wij hebben het zonder de zaadjes van de pepers gegeten en dan is het een lekker gerecht, voor meer pit kun je de zaadjes er natuurlijk altijd in laten, smaken verschillen nu eenmaal. De noedels in stukken breken is echt handig, helemaal omdat je alles door elkaar moet roeren, als je de noedels in stukken hebt gebroken dan roert het makkelijk door elkaar.

    Wij vonden dit een lekker recept, op naar het volgende gerecht uit kitchen classics vegetarische gerechten, wij gaan de pad thai proberen, als dit ook goed bevalt dan volgt dat recept automatisch :)



  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Ovenschotel spruitjes

    Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

    Bladerdeeg borrelhapje

    Bladerdeeg borrelhapje Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat Bladerdeeg borrelhapje Wat je nodig hebt voor 12 hapjes : kleine muffinvorm voor 12 muffins 4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 eetlepel roomkaas 3 oesterzwammen 3 kastanjechampignons 1/3 rode peper 1 flinke dessertlepel ras el hanout 2 eetlepels pijnboompitten 1 tomaat klein beetje peper en zout Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Vet de muffi...

    Kapucijners met groenten

    eerlijk "gestolen" en een beetje opgesmaakt met kruiden :) ( beetje pittig) :) Men neme voor 3 personen: Tauge Prei Rode paprika Ui Mexicaanse kruiden Cayennepeper Kapucijners (pot) Knoflook Actie : Snijd de ui, prei en paprika Doe de kapucijners met het vocht in een pan, voeg hier flink wat mexicaanse kruiden aan toe en warm ze op Pers 2 tenen knoflook uit in olie en roer hier cayennepeper doorheen. Zet een wok op het vuur en als deze heet is doe je het mengsel van olie, knoflook en cayennepeper erin, dan de ui, prei en paprika erbij. Even lekker bakken, dan als de kapucijners warm zijn het vocht eraf gieten en door de groenten roeren, tauge er door roeren, gas lager en nog even doorwarmen, eventueel nog wat peper toevoegen. eet smakelijk!

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...